The Book Of Innovation

IUMP – Visitor Inside User Page

Foreningen Odinstårnet
- odinstaarnet -
Public Email
odinstaarnet@gmail.com
Public phone number
4550444658
Address
Juelsmindevej 41
Zip
5200
City
Odense V
Nationality
Denmark
Company info
Om Foreningen Odinstårnet
Et Odinstårn skal i udtryk lægger sig op ad det oprindelige tårn, der stod på Bolbro Bakke som Odenses vartegn fra 1935 til 1944 - men i et moderne og tidssvarende design.

Et nyt tårn er anslået til at få et besøgstal på omkring 350.000 turister om året. Det vil dermed fra start blive et af de største turistattraktioner på Fyn og Syddanmark - samt blive det højeste udsigtspunkt i Danmark.

En bygning af den kaliber skal være et samfundsøkonomisk rentabelt projekt, hvor etableringen skal finansieres ved private investorer og fonde. Den efterfølgende drift bør være et offentligt privat partnerskab.

Der lægges op til, at tårnet skal indeholde:

- Udsigtsplatforme med brugervenlig kommunikationsudstyr. Præsentation af fynske kystbyer, seværdigheder, Odense og vores historie

- Restaurant af høj kvalitet (privat forpagtet)

- Luksushotel i bygning tilknyttet tårnet eller i tårnet

- Café øverst i tårnet

- Telekommunikationsudstyr og forskningsmuligheder i vind- og solenergi

- Fynsk turistbureau nederst i tårnet med reception, salg af billetter til turistattraktioner og rejser fra H. C. Andersen Airport

- Elevatorer / teknik

- Kiosk / souvenirbutik nederst i tårnet

- Arealet omkring tårnet kan være udstillingsvindue for de fynske gartnerier (bede, drivhus eller lign.)

Det er vigtigt at pointere, at selve rejsningen af et Odinstårn IKKE skal være skattefinansieret, og at det nok først efter år 2021 kan realiseres, når bymidte, sygehus og letbane står klar. Det er dog vigtigt, at Odense Byråd, borgerne i Odense og erhvervsliv samt fonde er med på idéen.

Skulle du som privatperson eller erhvervsvirksomhed se en idé i at støtte Foreningen Odinstårnet i sit arbejde for en ny turistattraktion i Odense, så kan man indbetale et beløb på vores konto i Danske Banke - reg. nr. 3914 konto 3217138256. Vi takker på forhånd for al den hjælp, vi kan få.

Odinstårnet stod på Bolbro Bakke fra 1935 til 1944, hvor det blev sprængt i luften af danske og tyske nazister den 14. december 1944. Vi vil rejse tårnet både for nutiden og specielt fremtiden, men også som en påmindelse om fortiden.