The Book Of Innovation

IUMP – Visitor Inside User Page

Carlsberg Danmark A/S
- carlsbergtuborg -
Public Email
carlsberg@carlsberg.dk
Public phone number
+4533273327
Address
J. C. Jacobsens Gade 1
Zip
1779
City
København V
Nationality
Denmark
Company info
Carlsbergs grundlægger Jacob Christian Jacobsen blev født i 1811. Da hans far dør i 1835, overtager J. C. Jacobsen hans bryggeri og driver det videre. Drevet af en stor passion for øl og interesse i naturvidenskab starter J.C. Jacobsen en livslang rejse for at forbedre kvaliteten af øl. Hans første stop er Bayern, hvor han studerer de nyeste brygge-teknikker på Gabriel Sedlmayrs zum Spaten bryggeri i München.

Gær i hatteæsken
I sommeren 1845 vender han tilbage til Danmark med diligence. Med sig har han to beholdere med Spaten gær i en særligt fremstillet hatteæske. Han stopper løbende op under den lange rejse for at holde gæren fugtig med koldt vand.

Første bryg på Valby Bakke
Jacobsens første bryg af pilsnerøl kommer til verden i hans mors vaskefad af kobber. Han forfiner processen yderligere på bryggeriet, indtil han er tilfreds med kvaliteten. Den nye form for pilsnerøl skaber et behov for mere kølig lagerplads, og J.C. Jacobsen finder et egnet område udenfor København på Valby Bakke. Han opkalder det nye bryggeri efter sin femårige søn Carl og med inspiration fra placeringen på Valby Bakke, og det får navnet Carlsberg. Det første bryg på Carlsberg er færdig 10. november 1847.

I 2008 flytter Carlsberg hovedparten af ølproduktionen til Fredericia. En stor del af Carlsberg-grunden bliver solgt til ejendomsselskabet Carlsberg Byen P/S. På baggrund af en stor udviklingsplan for området, vil der over de kommende 8-10 år vokse en helt ny bydel frem i hjertet af København på Carlsbergs grund. Den har fået navnet Carlsberg Byen og kommer til at indeholde ca. 3.000 boliger, mange spændende butikker, erhverv og kulturinstitutioner. I 2016 åbnede blandt andet en ny S-togsstation som hedder Carlsberg Station, uddannelsesinstitutionen Metropol med 10.000 studerende åbnede og samtidig flyttede også de første beboere ind i det nye kvarter.

Carlsberg findes i dag i mere end 150 lande
Og er verdens tredje største bryggerigruppe